De werkwijze van het thuis bleken is eenvoudig: er wordt een individuele bleekmal gemaakt, waarna de tandarts instructies geeft over hoe de bleekgel aangebracht en de mal in de mond geplaatst dient te worden. Vervolgens kun je zelf thuis de gel aanbrengen in de bleekmal en gedurende meerdere uren dragen. Dit kan overdag, maar ook tijdens de slaap. Afhankelijk van de gel, de mate en soort van de verkleuring en je wensen, kun je meerdere dagen (tussen de 2 en 8 dagen) bleken.

Op deze manier vindt een geleidelijk bleekproces van de tanden plaats, waarmee een mooi egaal bleekresultaat behaald wordt. Door het geleidelijke bleken, gedurende meerdere dagen, worden de tanden dieper gebleekt dan met een snelle in-office behandeling het geval is. Dit zorgt ervoor dat er op korte termijn minder terugval in witheid is.

De thuisbleekmethode heeft het voordeel dat je in het bezit bent van een individuele bleekmal, zodat je makkelijk de behandeling kunt herhalen. Dit gaat een stuk sneller (1 tot 3 dagen) dan bij de eerste bleekbehandeling. Ook qua kosten is dit erg gunstig aangezien je alleen een nieuwe tube bleekgel hoeft aan te schaffen.

Posted in: Bleken