Om sneller bleekresultaat te behalen kan er worden gekozen om te bleken met hoger geconcentreerde bleekgels. Het idee hierachter is dat in een korte tijd toch een goed bleekresultaat behaald moet worden. Deze behandelingen worden niet door jezelf thuis uitgevoerd, maar vinden plaats bij de tandarts in de praktijk of in een zogenaamde bleekkliniek. In een of meerdere sessies worden de tanden met een waterstofperoxidegel van 30% tot 50% gebleekt.

Vaak wordt bij deze behandeling een lamp ingezet (powerbleaching), welke als doel heeft om het bleekproces te versnellen en bevorderen. De resultaten van vele onderzoeken naar de effectiviteit van het gebruik van lampen, laten echter zien dat deze niet bijdragen aan een beter bleekresultaat dan het geval is zonder het gebruik van een dergelijke lamp.

De uitdroging na een behandeling in de praktijk is groter dan bij thuis bleken, doordat er met hoge concentraties waterstofperoxide gewerkt wordt. Dit zorgt ervoor dat na een of twee dagen de kleur iets zal terugvallen. Dit komt doordat de vochtbalans in de tand zich dan hersteld heeft, waardoor de lichtbreking wordt beïnvloedt en de tanden iets donkerder lijken.

Deze methode is vanaf november 2012 wettelijk niet meer toegestaan; let dus goed op!

Posted in: Bleken