Er gaan nog steeds veel verhalen de ronde, dat het bleken van tanden je glazuur zou oplossen. Dit is een sterk overdreven verhaal en mensen die willen bleken, hoeven absoluut niet bang te zijn dat ze geen tanden meer overhouden.

Er zijn weliswaar aanwijzingen gevonden dat bij gebruik van sommige bleekgels met een lage ph-waarde (en dus zuur zijn), een klein oppervlakkig laagje glazuur gedemineraliseerd wordt. Echter de mate waarin het glazuur in oplossing komtĀ (erosieve potentiaal), is uiterst gering. Ter vergelijking: fris- en fruitdranken bevatten een hoger erosief potentiaal bij contact gedurende enkele minuten dan bleekgels voor thuisgebruik hebben bij urenlang contact.

De meeste bleekgels voor thuisgebruik, zoals degene die The Bleach Company gebruikt, hebben tegenwoordig een neutrale ph-waarde (rondom 7), waardoor deze dus niet zuur zijn en mogelijke schade geheel wordt voorkomen. Hierbij hoeft u dus niet bang te zijn dat er tandweefsel verloren gaat tijdens een bleekbehandeling volgens de thuisbleek methode.

Posted in: Veiligheid