Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van bleekbehandelingen op het gebit.

Een grote zorg die sommige mensen hebben is de beschadiging van het glazuur. Gelukkig heeft de bleekgel die The Bleach Company gebruikt een neutrale ph-waarde (rondom 7), waardoor deze dus niet zuur is en mogelijke schade geheel wordt voorkomen.

Andere zorgen die sommige mensen hebben, zijn de mogelijke aantasting van de tandzenuwen (pulpa) en tandvleesbeschadiging. Dankzij de lage concentraties peroxide (10-20% carbamideperoxide of 5-12% waterstofperoxide) die we in de bleekgel bij The Bleach Company gebruiken, is er geen enkele reden voor zorg ten aanzien van pulpaschade. Ook neemt de kans op tandvleesschade in de vorm van brand- en irritatiewonden hierdoor af.

Daarnaast gebruiken we bij The Bleach Company een professionele bleekmal die op de tandvleesrand wordt afgewerkt en geven daarbij een goede instructie waarbij aandacht wordt besteed aan de hoeveelheid en de wijze van aanbrengen van de bleekgel in de mal.

U hoeft dus niet bang te zijn dat er tandweefsel verloren gaat tijdens een bleekbehandeling volgens de thuisbleek methode.

Posted in: Veiligheid