Met de thuisbleek methode kun je zelf bepalen hoe snel u resultaat wilt zien. Net als met de in-office methode zijn er vaak meerdere bleeksessies nodig om het gewenste resultaat te behalen. Je kunt zelf thuis de gel aanbrengen in de bleekmal en deze gedurende meerdere uren dragen. Dit kan overdag, maar ook tijdens de slaap. Afhankelijk van de gel, de mate en soort van de verkleuring en je wensen, kun je meerdere dagen (tussen de 2 en 8 dagen) achter elkaar bleken.

Op deze manier vindt een geleidelijk bleekproces van de tanden plaats, waarmee een mooi egaal bleekresultaat behaald wordt. Door het geleidelijke bleken, gedurende meerdere dagen, worden de tanden dieper gebleekt dan met een snelle in-office behandeling het geval is. Dit zorgt ervoor dat er op korte termijn minder terugval in witheid is.

De thuisbleekmethode heeft het voordeel dat je in het bezit bent van een individuele bleekmal, zodat je gemakkelijk de behandeling kunt herhalen. Dit gaat een stuk sneller (1 tot 3 dagen) dan bij de eerste bleekbehandeling.

Ondanks dat het in-office bleken aan populariteit wint, blijft het een uit onderzoek gebleken feit dat het behalen van witte tanden een kwestie is van tijd en de concentratie van het bleekmiddel. Daarnaast zijn de in-office methodes wettelijk niet meer toegestaan vanwege de hoge percentages waterstofperoxide die worden gebruikt.

Posted in: Bleken